Deviant Login Shop  Join deviantART for FREE Take the Tour
×



Details

Submitted on
April 1, 2012
Image Size
303 KB
Resolution
600×800
Link
Thumb
Embed

Stats

Views
5,127
Favourites
365 (who?)
Comments
25
Downloads
271
×
X-Men: Age Of X Gambit by ShiroiNeko-sama X-Men: Age Of X Gambit by ShiroiNeko-sama
Trust me when I say I drew this to keep my sanity in check.

I haven't been drawing in awhile, so I got anxious for no reason.


Anywho, I read a little bit of X-Men Age of X, was surprised to see Gambit's design, he looks like Solid Snake from Metal Gear Solid with the full body suit and bandana.

So, couldn't resist drawing him, again. LOL.

UniPin 0.1, Manga Paper, Copic Markers, Photoshop.

Well, back to work.

Gambit/X-men (c) Marvel
Add a Comment:
 
:iconjy55:
JY55 Featured By Owner Jun 26, 2013
Amazing work!
Reply
:iconaquaboysteve:
aquaboysteve Featured By Owner Jan 16, 2013
Gambit is a great X-men Character!

This came out Great.
Reply
:iconvirus-ac:
Virus-AC Featured By Owner Jun 23, 2012  Professional Digital Artist
Ha?? really where to find that image?? show me pleaseeeeee.
Reply
:iconshiroineko-sama:
ShiroiNeko-sama Featured By Owner Jun 24, 2012  Student Digital Artist
Lol just google image him as Age of X Gambit ---> [link]

Rambut dier besh~
Reply
:iconvirus-ac:
Virus-AC Featured By Owner Jun 24, 2012  Professional Digital Artist
Oh mesti lukis dia ni. MESTI! Dah lama bercita2 nak lukis dia ni...karekter palinggggg diminati sampai sekarang tak lukis2 ^^
Cuma malang kalau buat cun2 pun bukan boleh jual, Marvel dah warning x bleh jual fanwork diorang ...
Reply
:iconshiroineko-sama:
ShiroiNeko-sama Featured By Owner Jun 25, 2012  Student Digital Artist
Well, syarat jangan jual kat Comic-con lar, tapi local events cam kat sini tak kesampaian nyer nak check. Kalo saya, saya tak promote online, so orang luar negara tak tau, just locals jer lar, so jangan propaganda sangat tu jer. Saya ader jer jual Avengers prints kat MGCCon, ader jer artist Marvel kat situ tapi rilek jer.
Reply
:iconvirus-ac:
Virus-AC Featured By Owner Jun 25, 2012  Professional Digital Artist
Yer ke? takut larrrrr...skali kena saman habis!
MGCCon? MegaCon Florida US? amboiii hebatnya dah sampai sana awak, study kat US ke? Bilala saya nak keluar merantau, Singapore pun tak tau lagi dapat pegi ke tidak...huhuuu
Reply
:iconshiroineko-sama:
ShiroiNeko-sama Featured By Owner Jun 25, 2012  Student Digital Artist
LOL, MGCcon as in kat Malaysia jer, just a small event, tapi surprisingly there are Marvel artists invited, it was awesome to get to meet the cover artists, inkers, and pencillers and ask about their experience and what not. Tapi insyallah saya memang nak sambung study ke luar negara.

Singapore ka? Well, nak jalan2 shopping best la and duit memang cepat habis~~~Larc en Ciel concert kat Singapore tak pegi?
Reply
:iconvirus-ac:
Virus-AC Featured By Owner Jun 25, 2012  Professional Digital Artist
TROLOLOL

La iye ke?? eishhh malunya. Saya cuma tahu CF jew...lagipun kalau nak attend semua tak larat la^^ Tapi kira hebatla kalau ada jemput Marvel Artist tu, maybe next time boleh join! Baru2 ni terlepas AFAMY, tapi saya tahu pun agak lewat so takde preparation-malaslah nak attend kalau jual PRINTS yang sama je, tu yang aim CF sebab harap2 dapat jual PRINTS baru.

Err tak kot! Dengar aritu kawan nak pegi tengok kat Japan, tak tau pulak dia nak buat kat Singapore! Tiket sure dah habis kan! Larc en Ciel tuuu! Tapi takpe lah, baik simpan duit untuk persiapan CF atau AFA!

Asyik kacau awak jew nak study!
Reply
:iconshiroineko-sama:
ShiroiNeko-sama Featured By Owner Jun 26, 2012  Student Digital Artist
Haha, daijobu~~Tapi meang terer giler ader invite actual Marvel artists, tak sabar nak gi lagi. At least daripada the usual anime manga jer, nih memang event for comics in general lar, especially western comics, tapi local pon ader.

Tu lar kan, nak jimat. Kawan ader ajak, tapi tengah pokai sekarang so tak dapat nak pegi....

Haha, takper, suka melepak anyways.

Gambatte to you too~~Nak tengok lagi work best2 from you~~
Reply
Add a Comment: